Моєму найкращому оповідачеві

Ніколи не був я в Парижі
 
І не був ніколи в Італіі,
 
Але, знаєте, дорогенька,
 
Срібноока пані розаліє, - 
 
Ніби стояв під Лувром на площі
 
(Отака дуже дивна історія),
 
Бачив маленьку Джоконду
 
І пірнав з водоспаду Вікторія.
 
А одного разу, уявіть собі,
 
Десь у Римі на пьяцца Сан Пьетро 
 
Смакував з насолодою, як там його, - 
 
О! Справжній італійський рістретто!