Пазли

Пазли
 
Під обстріл з реактивних систем залпового вогню «Град» потрапило кладовище у селищі «ВРЗ» м. Попасне. Внаслідок обстрілу зруйновано та пошкоджено 21 поховання.
 
В Афганістані не зруйновано талібами жодного пам'ятника радянським воїнам.
 
Ой, вибачайте, кістки недотлілі,
Що потривожив вас залпами «Град».
Написи рідні та образи милі –
В купу сміття за снарядом снаряд,
 
Вибух за вибухом перетворили
Те, що святого кордони та вісь…
Труни та тлін на поверхню відрили,
Перемішали, розкидали скрізь.
 
Як поминати тепер, де шукати
Рештки з останками рідних могил?
Батько де чий, де дружина, де мати? –
Всіх поріднив, осідаючи пил…
 
Ну, а живі розгрібають уламки,
Пазли страшні притуляють немов…
Ні, не картинок, де зірки та замки, –
Пам'ять, з якою тече рідна кров…