Гном-Астроном. Украiнська рахувалка Надобранiч

Як завзятий астроном -
Фарбував всі зірки гном.
Розглядав у телескоп -
Зірковий калейдоскоп.
 
Червона зоря, це вогонь у Рубіна,
Зоря помаранчева - око пінгвіна, (ніс Арлекіна),
А жовті - це сонячні зайці на сонці,
Зеленими зорями - ліс у віконці.
 
Блакитного кольору - зорі Чумацькі,
А сині зірки - це звитяги козацькі.
Зірки фіолетові - сон Чародія…
Тут фарбам кінець на зірках Водолія.
 
Рятуйте! Ще зірок без фарби мільйон!
А скоро вже скінчиться гномика сон.
 
Негайно всі - в ліжка!
Мерщій засинати!
Та разом із гномом
Зірки фарбувати!
 
Отримає кожен - весняного джему.
За кожне сузір’я -
веснянку
окрему!
 
А вранці всі зорі підуть в ліжка спати,
Щоб Мрії хлопяткам всім
р
о
з
ф
а
р
б
у
в
а
т
и
!
 
15.12.2016=GoldKing=