ПАСХАЛЬНЕ

(Пасхальна світлина)
 
Сталось Диво із Чудес:
Сам Ісус Христос воскрес!
І вознісся до небес,
бо: Воістину воскрес!
 
Віддавна любов Господня
творить диво Великодня.
В селах і містах в оселі –
люди радісні й веселі!
 
Піст примусив нас худіти
й на м’ясне все не глядіти.
Та коли приходить Паска:
розпостіться, Ви, будь ласка!
 
Паски день настає знову:
в хаті, на столі обнови.
Зігріває теплом Свято,
щоб було всього – багато.
 
Паску, крашанки і м’ясо
всі смакують дуже ласо.
П’ють горілочку як воду,
бо – козацького ми роду.
 
Все освячено водою –
не простою, а святою!
Бо у Церкві побували,
що й раніш не забували.
 
Ожива нове в Людини...
Тілу і Душі спасіння!
А на Пасху – Воскресіння,
Як прозріння! Святоднини!
 
Поцілуймось – триразово! А Любов – вона натхненна,
Бо Великдень – це основа: Богом є благословенна!
Він – воскрес! І смерть не владна, Вірою вона сповита –
Життя Вічне та принадне! отака у неї свита.
 
Благодать до нас приходить: Знову чуть: Христос Воскрес!
Щастя і Добро приносить! Ми: Воістину Воскрес!
Янгелята прилітають – Прийшло Свято у родину!
із ВЕЛИКОДНЕМ вітають! Воскресає – Україна!...
 
(Пасхальне на святковому столі)... Фото автора
Писано 11-12-13 квітня – ВеликДень 2015 р.,
Оновлено 1-2 травня 2016 р. Троєщина. Київ-Хмелів-Заклимок-Хмелів-Ромни-Київ.
Додано, оновлено і редаговано 15.04 на х. Заклимок біля с. Хмелова на Роменщині та 16 квітня 2017 року, опісля освячення о 03.15 у Покровській церкві ...
 
В.Б., християнин, академік, доктор філософії, генерал-хорунжий Українського козацтва, Посол миру ...