Чистий Четвер

На Чистий Четвер 13 квітня 2017 року –
наше світле предпасхальне свято весняного очищення!
Чистий Четвер є також Великим Святом після Різдва, Великодня, Благовіщення, Водохрещі ! ...
 
Вже настав Четвер Чистий –
катарсисно-врочистий.
Омиймося ж росою –
джерельною святою,
до того ще як сонце
загляне у віконце:
щоб і Душа, і Тіло –
ніколи не боліли!
А писанки зберемо,
до Пасхи – бережемо.
Зіб’єм пасхальне тісто
і у селі, і в місті...
При цім не забуваймо,
постійно промовляймо:
«Господи, Ісусе Христе!
Дай здоров'я в ніжки,
в ручки і в живіт трішки!».
 
09 квітня 2015 року. Троєщина. 03.00. До Схід-Сонця ...
Оновлено 13 квітня 2017 р. м. Київ