СЫЕРЧЫК

СЫЕРЧЫК
Сыерчык, сыерчык,
Очып килеп кунган җырчыбыз!
Ничек яшəдеӊ, нəрсəлəр күрдеӊ
Чит якларда?
Шулай ук сине яраталар микəн
Каршыларга анда диӊгез артында?
Шулай ук анда да яраталар микəн
Тыӊларга синеӊ җырыӊны?
Түзəлмичə кѳтəбез
Күптəн без сине,
Күптəн күӊелдə
Ятты таштай моӊсулык…
Җырла инде безгə, зинһар,
Һəм назлы тавышны кабатла,
Кайгы-хəсрəтне куып чыгар бездəн;
Ышан - һəм монда барысы да аӊлар
Һəм такъдир итерлəр сине;
Ышан, җырчы, бездə дə
Яраталар тыӊларга сине
Һəм җырӊнан синеӊ җиӊел
Бар нəрсəне онытырга мизгелдə.