Минуле що? І спогади. І прах.
Минуле що? І спогади. І прах.
Відбитки кісточок у вогкій глині.
Забутий сенс у втрачених словах.
Солоний піт і праця у хлібині.
Це правда, про яку ніхто не знав,
Жовтавість благородна фотографій,
Гучне відлуння нескінченних справ
І тихий сум коротких епітафій.
Минуле – це земля з якої ми
Пішли колись на сонця поклик чистий,
Надії на майбутнє і псалми
Піднесені до неба урочисті.
Там джерело усіх великих мрій,
Дитячий сміх з аґуканням в колисці,
Але в минулім, прошу, друже мій,
Не залишайся. Там тобі не місце.