Сонет небокраю
О, милий мій, блакитний небокраю,
Як хочу я зробить до тебе крок,
Дивлюсь на тебе і в думках кохаю,
Наспіви вітру, блиск твоїх зірок.
До тебе в мріях лину, підіймаюсь,
І задихаюсь подихом п`янким,
Між землею й тобою розриваюсь,
Бо ти здаєшся маривом легким.
О, Боже мій, якщоб я мала крила,
Я б небокрай в душі свойї відкрила,
Але ж ти нездійсниш моє прохання,
Щоб розум вічно жаль і біль з`їдав,
Мій Боже, мабуть в наказання,
Ти крила тільки мріям моїм дав.