Світ без дощу

Світ без дощу
Не заблукай у вихорі дрімоти,
Із хащів зради шлях назад знайди,
Не загуби в часи біди-скорботи
Свої таємні чистії думки!
 
В похмурий день і в ніч ясну та гожу,
В ранковім сяйві бачиш зорепад!
Тебе, мій друже, щось весь час тривожить,
На серці в тебе хмурий листопад.
 
Забув ти щастя й радості хвилини,
Втонув в каскаді болю та жалю.
Цей сум тебе повільно, безупину
Вбива, сльозою пада на щоку.
 
В лихій ти смерті не шукай рятунок,
Не згадуй каторгу, свого суддю,
Залиш це все на спомин про минуле,
Продовжуй жити в світі без дощу.