Я бачу світ

Я бачу світ своїми юними очима.
Я бачу світ, і він весь мій.
І хоч років так мало за плечима,
Та я готова до рішучих дій.
 
Не знаю, як кружлятиме стежина,
В які краї веде мене мій шлях.
Та я не зупинюсь ні на хвилину:
Це так було, так є і буде так.
 
Я знаю: в світі не існує долі,
Бо ми самі творці свого життя.
Я відчуваю: все моїй підвладно волі,
І це, мабуть, найкраще відчуття!
 
Ніхто й ніщо не стане на заваді
Жодному слову, жодній з мрій.
Я бачу світ, і він у моїй владі.
Я бачу світ, і він весь мій.