Матуля

празрысты звон,
грымотны грукат,
я нарадзиуся,
я стау грубы.
 
не любяць дзеци усе меня,
але у чым винаваты я?
падобна гэта мая доля,
а я люблю адну па воли.
 
і гэта зусім не сястра,
і ня сяброўка лепшая .
матуля - вось чым ганаруся,
і каюся і я парву ўсіх
хто скажа дрэнна на яе,
за ёй аддам я цэлы свет.