Издалека...

Издалека...
ЗДАЛЁК
 
Ці, гэта вецер шэпча ў полі...
Ці, гэта, мо гамоніць гай...
– Не забывай мяне ніколі...
Бо я вярнусь...
Не забывай...
 
Ці, гэта птушак перасуды...
Ці, гэта плача твой адчай...
– Не адлятай адсюль нікуды...
Бо я вярнусь...
Не адлятай...
 
Ці, гэта рэчка моліць плынню...
Ці, гэта сам здалёк малюся…...
– Ня вер нікому, што я згінуў!
Бо я – жывы!
І я – вярнуся!
*+*
летам... уначы… у Косава...
**(ці, гэта – или, это; ніколі – никогда; птушак – птиц;
плача твой адчай – плачет твоё отчаяние;
моліць плынню – молит течением; здалёк – издалека).