Кожен із нас ...

Кожен із нас ...
Кожен із нас або йолоп, або шахрай.
І не важливо, чому тебе вчили у школі.
Сльози не лий. Флегматично до всього звикай.
В п'єсі життя ти - заручник котроїсь ролі.
 
Є тут раби та царі, жебраки й депутати,
Зрадники, блазні, коханці і доброчинці.
Жоден провидець не зможе напевно вгадати,
Що нас спіткає на кожній наступній сторінці.
 
Так гастролює веселий наш балаган.
Кожен своє амплуа за найліпше вважає.
Тигром себе уявляє нікчемний тарган.
Доля із капцем в руці вже над ним нависає.
 
Хтось із нас учень, а інший – його викладач.
Кожен у ролі Ісуса, чи може Варави.
Але найгірше – коли ти всього лиш глядач,
Що чимчикує додому з нудної вистави.