Якщо не заважати

А заримовані рядки -
Поезія не завжди,
І разом прожиті роки -
Не всі назвуть це щастям.
 
Гарні облесливі слова -
То не усі правдиві,
Брехня ж солодкою бува
І вірять їй на диво.
 
Не люблять правди всі,на жаль,
Гірка вона частенько,
Не знать яка душа чужа
Чи щира,чи нікчемна.
 
Коли ж в твою полізе хтось
І..."сипле сіль на рани",
Не зрозумієш ти його
Ту в"їдливість й цікавість.
 
Хочеш комусь допомогти,
То запитай спочатку,
Найкраще допоможеш ти -
Якщо не заважати.
 
2016 р.