ВАЎКАЛАК

Завыю ўночы ваўкалакам,
Каб здрыгануўся ўвесь Сусвет,
Каб кожны вораг мой заплакаў,
Бо ваўкалакам стаў паэт.
“– Вось ён, глядзіце, перад вамі
Бяжыць, ламаючы сукі.
Ну, што ж вы здзіўленыя сталі? –
Забіце здань, вазьміце кій!
Інакш ён не даруе здрады,
Ганіце ў кут яго! – Ату!
І камянёў халодным градам
Забіце здань”, – сказаў пастух.
А ваўкалак з апошніх сілаў
У лес памкнуўся напрасткі.
Сабакі рвалі скуру, спіну
Краналі ікламі бакі.
І ногі, збітыя аб голле,
Хісталі сілу, волю, дух.
Упала здань – і шэрым полем
Пакрочыў стомлены пастух.
Зірнуў назад –
І ваўкалакам
Завыў на ўвесь здзічэлы свет:
За што такая мне падзяка?
Не ваўкалак я,
А – паэт.
 
1992