РЫЦАР

Я – рыцар Вялікага Княства Літоўскага,
Што ў часе сваім, нібы здань, заблукаў.
На сцежках паўстанцаў імя Каліноўскага
Я ноччу Радзіму і долю гукаў.
 
Тут дрэвы старыя расою абмыліся
Літвінскае веры, літвінскай крыві.
Яны памятаюць, яны не забыліся
Пра існасць сваю і свае карані.
 
Бо назва "літвін" – як малітва апошняя,
Дзе словы кранаюцца вуснаў нябёс.
Яны залатыя, бы жыта над пожняю,
Што песняй шчымлівай расчульвае лёс.
 
Малітва ў тым лесе не сціхне, не вымаўкне,
Яна будзе думкаю ў небе кружыць,
Пакуль наша вера зубрамі не вырыкне,
Не верне літвінам былое мяжы.
 
2011