КАШУЛЯ

Не ніткай чырвонаю вышыта,
А лёсам Радзімы маёй:
Стараннем жаночым і крыжыкам,
Што дыхаюць роднай зямлёй.
 
Кашуля мая, вышываная! –
З табою мне дыхаць лягчэй,
Бо ты – мая мара жаданая:
Узор улюбёных вачэй.
 
Абдымеш мяне, як матуля,
З даверам у вочы зірнеш...
Цябе я да сэрца прытульваю,
Пішу для цябе гэты верш.
 
Ты мне не чужая, а родная –
Ад шэпту крыніц і дубраў,
Ад песень, дзе доля народная
Шукае спрадвеку дабра.
 
2010