Июльское. Душевное...

Ліпеньскае. Душэўнае.
**   *   **
...мАлы  ветрык  ў  светлым  гАі
са  мною  ў  хОванкі  гуляе,
то – сціхае,
то – шуміць...
А  я  яго  і  не  шукаю,
няхай – хаваецца, бяжыць...
Іду  праз  гайную  празрыстасць,
і  свежасць – апаслЯ  дажджа...
Я  ў  гаі – ў  пошуках  карысьці,
якую  стрэць  тут  пажадаў...

Чалавека  у  турботах –
беражэ  яго  Душа.
А  ў  Душы  бясконцы  клопат –
Чалавека  паляпшаць.
Ні  хвіліначкі – пакоя,
ні  імгнення – каб  паспаць...
І  я, панёс  Душу  з  сабою –
у  светлым  гаі  пагуляць.

Няхай  пабудзе  у  нірване,
ад  паха  вымытых  бярозак,
адпачывае  хай  старанна,
й – пабудзе  крыху  несур’ёзнай.
Бо, нашым  Душам – дастаецца...
Іх  Праца – нас  лячыць, лячыць...
Ім  нЕкуды  ад  нас  падзецца –
мы ж, не  даЕм  Ім  адпачыць…

І  таму – у  светлым  гаі,
я  з  Душой  сваёй  гуляю,
выпушчаю  у  паветра –
сярод  птушак  хай  лятае.
Набярэцца – сонца, лета...
Вось  з  такім  гуляю  толкам –
каб  хапіла  сіл 
у  маёй  Душы – надоўга.
*+*
30  снежня 2013г.  ...уначЫ…

**(гай – роща, лиственный лес; хОванкі – прятки; не  шукаю –
не  ищу; хаваецца – прячется; ў  пОшуках  карЫсьці – в поиске личной  выгоды; стрэць – встретить; пажадАў – пожелал;
турбОта – беспокойство, тревога; беражЭ – оберегает; бяскОнцы  клОпат – бесконечная забота;
паляпшАць – улучшать; хвілІначка – минутка; пах – запах; адпачывАе – отдыхает; хай  старАнна – пусть старательно; Праца – Труд; хапІла – хватило).