Калинове намисто

Намисто червоне калині
Вітер-пустун розірвав,
Посипались ягоди стиглі,
Згубилися десь поміж трав.
 
Птахів же вона попросила,
Зібрати щоб допомогли,
Носили в дзьобах легкокрилі
Ті намистинки малі.
 
На срібну тонку павутину,
Що бабине літо дало,
Швидесенько їх начепили,
І сяє намистечко знов.
 
А вдячна калинонька-мати
Всміхнулась пернатим згори.
То ж буде їм чим смакувати,
Коли вкриють землю сніги.
 
2016 р.