Душевная песня

Душевная песня
"Душэўная песня".
Са зборніка “Косаўскі зшытак”.
 
Заціхлі працы...
Звечарэла над сялом...
СтарАя бабка песню павяла ў цішЫ,
пра Час,
калі сямнаццаць ёй былО,
з каханнем –
якое немагчыма затушыць...
 
Пад яблыняй сядзеў я на двары,
і пра жыццёвы шлях,
пад песню бабкі,
думаў…
Жыццёвы шлях бабулечку стаміў,
і вечар крышачку змарыў...
Шчаслівым сумам
плыў над вёскай бабкін успамін...
*+*
(працы - работы,дела; Час - Время;
каханне - любовь; немагчыма - невозможно;
сум - лёгкая печаль; вёска - село;
успамін - воспоминание)