Українським воїнам загиблим в совєтських окупаційних війнах
Блакитним полумям вітрів
похмурий світ спалила спека
як заздрили вони лелекам
згадавши друзів і батьків
І рідний край - повинність клята
змарніла молодість в пісках
сліпі раби, німі солдати
то в щиру юність вбитий цвях
Страждання кривди і тривоги
розлуки, розпачу, війни
бажали іншої дороги,
чекали іншої дороги,
не мали іншої дороги, загиблі в армії сини
--------------------
Хто бачив біль на їх обличчі
неспокій, смуток, горе, страх
вогонь в душі, шалений відчай
гіркі прокляття на вустах,
гарячі материнські сльози на горем скраяних очах
тінь смерті в цинкових обіймах ,
вінчання з кулями в боях,
в нікому не потрібних війнах,
Афганістан і Карабах ви підкоряли безнадійно
серця залишивши в пісках!!!!
____________________________
Блакитним полумям вітрів похмурий світ спалила спека
як заздрили вони лелекам
згадавши друзів і батьків
Олександр Квітень 14 КВІТНЯ 1994 РОКУ