війна,

війна,
Прийшла на землю війна,
Завдала смутку і болю.
Чимало зламала вона,
На те і зветься війною.
Бо то є чорна дитина
Диявола самого.
Дочку б він мав чи сина -
Воно перевершить його.
Чорна дитина, злеє дитя...
Буде дочка - то недоля знайде,
Матиме сина - прийде забуття.
Чорна дитина світ прокляне.
Ніколи добро не дарує війна,
Що світлого сонця не знає.
Лиш час і життя вона забира,
А землі розтопче й зламає.
Війні не відомі людські почуття,
Вона нікого не питає,
Ціни не знає життя,
Лише безсердечно вбиває.