Ночной Непокой

НАЧНЫ  НЕПАКОЙ.
 
Цішыня,
ды – Прастора...
Ў  небе – зорачкі-Сонцы...
Вечнасць  Часу – дакорам...
І, Сусветнасць  Бясконцая...
 
Што ж  сяжу  я  на  хаце...
На  малЕнькай  Зямельцы...
Тут – Сусвет  не  канчаецца...
Там – бяскрайнія  месцы...
 
Паімчуся  я  коннікам
ўздоўж  па  Млечнаму  Шляху...
НевядОмага  колькі...
Зведаць, хопіць  ці  Часу...
 
Дай жа  Вечнасць  мне, Божа...
Дай  мне  Часу  магчымасць...
Покліч  зорак  трывожа...
І  заве  Далячынне...
 
Перад  гэтым  Сусветам
месцячковае – меркне...
Дай жа, Божа, паэту
Час  жыцця – непамерны...
*+*
У  3 гадзіны  ночы  19 ліпеня 2013 г. на вуліцы Тадэвуша Касцюшкі, у горадзе Косава...