И как же Это сообразить?

И как же Это сообразить?
 "і  як жа  Гэткае  паразумець ?"
***
Паміраць, пажыўшы – весялей...
Доўгае  жыццё,
бывае,надакучвае – да  сьмерці !
Можа,
ў  Рай  засуне  Бог –
там  рэчкі  з  кісялЕй...
Можа, ў  Пекла –
пазнаёмлюся  там  з  чэрцямі...

Хоць  куды !
Бо, ўсюды  навінА !
Вось,
толькі  думачка  такАя  прачынаецца...
Я, калі  памру,
то  мне ж, наўродзі жа – ханА !
А – у  Пеклі, ці  ў  РаЮ,
жыццЁ – Вечнае, пабАч  ты,
толькі  пачынАецца...
*+*
20 студзеня 2014г.
**( надакУчвае – надоест,наскучит; Пекла – Ад; пазнаЁмлюся – познакомлюсь,подружусь; навінА – новое,интересное; думачка – маленькая,тихая мысль; прачынАецца – просыпается;
наўродзі жа – вроде же; пабАч  ты – глянька ты; пачынАецца – начинается).