Вітер-розбишака

А надворі вітер, вітер-розбишака
Нагинає віти майже до землі,
Сипле мокрим снігом та змушує плакать
І ховає очі у сивій імлі.
 
Шалапут-вітрисько все пісні співає:
То виводить тенором, то басом гуде.
А коли натомиться, спатоньки лягає,
А природа-мати тишу приведе,
 
Щоб оберігала спокій її сина,
Хай ніхто не сміє його турбувать.
Коли відпочине, набереться сили,
Та й полетить стрімко знов бешкетувать.
 
2016 р.