Про лилипутов и Гулливера

Са  зборніка  “Гішторыі  дзеда  Алега”.

“Пра  ліліпутаў  і  Гуллівера”.
***
Хадзіў  па  мору  п’яны  Гуллівер.
Свядома ж – Гулліверу  мора  па  калена.
А  п’янаму – дык  нават  й  акіян !
А  Гуллівер  быў  выпіўшы – неімаверна.

Таму –
то  караблёў  панабярэ  ў  бярэма,
то  шторм  утвора  там  які, буян.
Было  раней  так,
бо  Гуллівераў  ўжо  няма  цяпер.

Навокал – ліліпуты  пыжацца.
І  робяць  выгляд – быццам  Гулліверы.
Каб  мы  пужАлісь  их, да  дрыжыкаў.
Ды  толькі – ліліпуцкі  іх  памер.

Вось  Гуллівер –
калі  ішоў  па  акіяну,
адразу  бачна – аніякага  падману.
А  ліліпут,
калі  нап’ецца  дужа –
патопіцца  ў  звычайнай  лужы...
*+*
9  жніўня 2014 г.