Свято Андрія

Дівчатонька "балабушки" пекли,
Носили ротом воду із криниці,
Як хлопці розсмішити їх могли,
Летіли бризки врізнобіч.А їхні лиця
 
Розчервонілися,неначе маків цвіт
І сміх лунав - на всеньке село чути.
"Андрія" відзначають стільки літ,
Традицію цю й нині не забули.
 
У клубі, в школі,навіть дитсадку
Відновлюють це дійство пречудове,
Ворожать і кусають "калиту",
Ніби в минуле повертаєш знову.
 
І тішаться бабусеньки старі,
Це їм нагадує про роки молодії.
Хай внуки й правнуки зростають у добрі
Та давній звичай зберегти зуміють.
 
2015 р.