Думкі, мае думкі

А ўсе ж такі шукаю я каханьня.
Ды дзе ж яго мне адшукаць?
Часьцей паглядаю на поўдзень
Можа трэба ўкраiнку ў прыклад узяць.
 
Паўсюль гарныя дзяўчаткі,
Чорноброві,карі блищать очі
Все як описвав Тарас Шевченко
Я б хотив хоча б з одною. Загуляў бы на ўсю ноч.
 
Не казак я, тут бяз спрэчак
Я звычайны чалавек,
Толькi хоча сэрца займець шчасьця,
Каб,хапіла мне давеку.
 
Стаў бы можа я жыцьцю навучаны,
Паглядзеў прыгожыя мясьцiны.
Одружився б з украинкою
Та займів би там родину,
Сам бы размаўляў на роднай мове
Чи слухав мову українську солов'iну.
 
Кожны дзень яе б я цалаваў,
Хату б ей для нас пабудаваў,
Пасадзіў бы яблыню ці вішню,
Ды плады б зь ей разам летам рваў.
 
Згодны стаў бы я да дзетак,
Іх бы разам паднімалі.
Сина б я назвав Степаном
Ну,а доньку Анною,
Ось родина б була гарною.
 
Калісьцi дзед пабраўся шлюбам з рускаю,
Асуджаць яго не магу і не бяруся,
Бо калі б яны не сустрэліся
Не было б мяне на гэтым сьвеце,
Я б не хадзіў па зямлі Беларусі.
 
Аднак за сабе дадаць мне трэба,
Гэта проста верш,бо шлюб мне не патрэбны.