Предрасссуддки

Predrasude
 
Песня, что...
Ana Nikolić (Ана Николић)
Album: Milion Dolara
 
 
Предрассудки
 
Svi ti muškarci misle na mene --
Nijedan da zove, nijedan da krene.
Svima sam želja, svima sam slabost,
A nikome život i nikome stvarnost...
 
Zašto sam sama, -- znam, čega sam žrtva, -- znam.
Predrasude su uvek tu:
«Ona je lepa, ona je slavna» --
Kažu i pobegnu.
 
 
Все те мужчины, слюни глотают, --
никто ж не зовёт и… никто не подходит.
Все лишь желают, всех долит слабость,
Со мной жизнь пугает, не видят реальность.
 
И почему одна, чего я жертва, знаю --
Предрассудки всегда живут:
«Она красива, она – известна» --
Так скажут, прочь бегут.
 
 
Do kuće sama se u zoru ispratim,
Duplo plaćam sve i kada ne platim…
Predubeđenja… i doviđenja.
 
Milion očiju, nijednog pogleda,
I sve je tako baš -- kako izgleda.
Svi bi me hteli, ja spavam sama,
Ko da sam poslednja.
 
Домой сама себя рассветом провожу,
Дважды я плачу́, когда – и не плачу́…
Предубежденья… и -- до свиданья.
 
Миллион глаз вокруг, никто ж не бросит взгляд,
И всё – лишь только так, как и кажется (выглядит).
Все б и желали, сплю же одна я,
Последней в свете* всём...
 
 
Svi ti muškarci, ko da su stranci, --
Ne znam im ime, poreklo, adresu.
E da bar jedan kofer ponese,
U njemu i život moj da odnese.
 
Zašto sam sama, -- znam, čega sam žrtva, -- znam.
Predrasude su uvek tu:
«Ona je lepa, ona je slavna» --
Kažu i pobegnu!..
 
Все те мужчины, словно чужие (лишь незнакомцы),
Их ни имён, кто, откуда – не знаю.
И хоть бы кто-то… мой чемодан взял, --
В нём жизнь мою всю даром в-придачу.
 
И почему одна, чего я жертва, --знаю --
Предрассудки всегда живут:
«Она красива, она – известна» --
Так скажут, прочь бегут!..
 
 
Do kuće sama se u zoru ispratim,
Duplo plaćam sve i kada ne platim…
Predubeđenja i doviđenja.
 
Milion očiju, nijednog pogleda,
I sve je tako baš, kako izgleda:
Svi bi me hteli, ja spavam sama,
Ko da sam poslednja...
 
Домой сама себя с рассветом провожу,
Дважды я плачу́, когда – и не плачу́!
Предубежденья… и -- до свиданья.
 
Миллион глаз вокруг, никто ж не бросит взгляд,
И всё – лишь только так, как и кажется (выглядит):
Все б и желали, сплю же одна я,
Последней в свете* всём...
 
 
Milion očiju, nijednog pogleda!..
I sve je tako baš kako izgleda!..
A sered zvezde tu gde sam stala!..
Ali kada se ugasi kamera!..
Ostane samo prađan šampanjac, pola ogledala…
 
 
Мильоны глаз вокруг, никто ж не бросит взгляд!..
И всё – лишь только так, как и кажется!..
Здесь, посерёд я звёзд, -- оказалась...
Но погаснет свет, слепнет камера!..
Всё, что осталось – хмель от шампани, и тень ползеркала…
 
___
27.11.2016 – 22:22 -- в ВКонтакте оп.
Перрр. AN60SH
Оригинальные Слова ред. Кот... по части пунктуации.
 
(Мысли были...
Вокруг Лены...
Вонзилась заноза!
И больно, и...)