Purgatorium

Purgatorium
В теплім мареві ясних очей
В тихім закутку десь між туманами
Тріпотливі й наївно-оманливі
Ружі квітнуть сім тисяч ночей
 
По дорозі від раю й до вічності
Там, де смерть зустрічає життя
Гра з люстерком рожеве дитя
Ще не знаючи свої величності
 
І гудуть віковічні дуби
Віє вітер так терпко і гаряче
Й розростається сяйво палаюче
На світанні нової доби
 
Подорожній розбитий й утомлений
Серед буйства зелених вітрил
Між шаленства новітніх світил
Вирве рай наш кривавий та зболений