Молитва

Молитва
Молю тебя, Господь, не за себя.
Молю тебя за светлую Россию.
И крест нательный тихо теребя,
Зову тебя, Спасителя – Мессию,
Спаси и защити от суеты,
И сохрани во здравии и свете.
Дай помыслам духовной чистоты
И красоты, и верности в обете.
Россию Мать - Жемчужину Земли
Согрей теплом божественного взгляда.
Вселенским счастьем тихо надели.
Спасибо… Больше ничего не надо…
 
Болгарская поэтесса Юлиана Донева перевела стихотворение на болгарский язык.
 
МОЛИТВА
 
Превела на български: Юлияна Донева
 
Не за себе си те моля, Господи,
Моля те за светлата Русия.
И тихо докосвайки кръста на шията
зова те теб, спасителю –месия.
 
Спаси ни, защитини от суета
и запази ни в здраве и светлина.
Дай на мислите духовна чистота
и красота и вярност във обета.
 
Майката Русия – бисер на земята,
сгрей със топлината на погледа божествен.
Тихо я дари със щастие безмерно.
Благодаря...Не искам нищо повече...