ІЛЮЗІЯ ЖИТТЯ

Зникає все - ілюзія життя,
минуле теж - принада ілюзорна,
ця кішка-ніч безжальна і проворна,
омана слуху в ній серцебиття..

І мрії всі лиш тільки міражі,
годинник мов пародія набату,
і літери і звуки кострубаті,
і спогади - нагострені ножі..

Залишити, покинути цей сон,
розпастись на молекули, на кварки,
ледь тліє із неспішністю цигарки
ця темрява, і цей її фасон

бароковий - сплетіннями химер
пригнічує мов невблаганність страти,
мов неможливість правильно обрати
свої шляхи - з минулого в тепер,

тепер, коли у відзвуках глухих
мені не має і не може бути
ніякого прощення і спокути
за всі мої провини і гріхи..

Зникає все і вже без вороття,
і не спіймать нажаль секунд поточних..
То втоми без в годинниках пісочних
крізь щілки просипається життя..