Безсмертя

На марафонській рівнині
Закінчивсь бій греків та персів.
Від Марафону до Афін
Біг з радісною звісткою Еллін
Про те що зупинили Ксерса.
Він скинув лати, закривавлені в бою,
Він не хотів згубити і хвилину,
І біль не міг завадити вогню
Віри у волю та у Батьківщину.
Добіг , і «Перемога» лиш сказав,
Та слово те було сильніше смерті,
І хто повірить, що він мертвим впав,
Бо силу ту відчув весь всесвіт!