Почему и зачем сердце бьется...(на румынском языке)

De ce inima se zbate,
Nebună și plină de dor,
Ba plutind în vоia soartei,
Spre infern luându-și zbor?
 
Ba se-nalța pân-la cer,
Nu-i mai mare fericirea,
Plina este de mister,
Cunoscând ce e iubirea.
 
Ba se-alintă cu minciuna,
Ba se pierde in tristețe,
Сând dispar fără de urmă,
Visele din tinerețe.
 
Cine îmi va spune ,cine,
Cum să te iubesc sub soare?
Și durerea să-mi aline,
Cine oare?cine oare?
 
 
(Anton Barbu) 1973-13.05.2008