Мені шістандцятий минало(сих на укр. языке)

Мені шістандцятий минало(сих на укр. языке)
Мені шістнадцятий минало,
Не так й Шевченко говорив,
Та мені сонце не сіяло,
Й в душі огонь щось не горів,
Сидів і плакав наодинці,
Ні що не слухав, то й не чув,
Чому не граю я на скрипці?
Чому один, чому ,чому..
Хотілось взяти й політати,
Я тільки встав, й не полетів,
Чому не можу крила мати,
А що для цього я зробив?
Сиджу тут сам, ні що не бачу,
А хочу все і заразом,
Чому ж тоді я сльози трачу ?
І ллю на серце кип’ятком…
Дивлюся в небо й розумію,
Що все що коїться в мені 
Один лиш виправить зумію
Лише ,ти руку дай мені..