РІДНЕНЬКА КРАЇНА

РІДНЕНЬКА КРАЇНА
 
Душа моя стогне і серце скімлить,
За батьківський дім, Україну,
За долю її, що від площі скиглить
Від пломеню в мирну годину.
 
Ой люди, не треба скрізь безлад робити,
Відкиньте від себе жахливий вогонь.
Навіщо у себе ж з мечем ворожбити,
Всю злобу візьміть назавжди у полон.
 
Ой, не розкачуйте свою ж хатину,
Сім’ю пожалійте, країна тремтить.
Почуйте ви серцем рідну батьківщину,
Вона вас благає: війни не робіть.
 
Брати, мої сестри, помолимось Богу,
Щоб він нам усім більше розуму дав
Та й спрямував нас на добру дорогу,
Всі жахи і злобу назавжди забрав.
 
Неню моя, наша спільна країно,
Земле родюча, пісенний наш край,
Та й мальовнича, біленька хатина,
Сад найквітучий, весни водограй.
 
Як же оце зберегти для дітей нам,
Наших онуків, коли хмари йдуть?..
Люди, вас прошу... Встаю на коліна,
Бійку між себе, брати, зупиніть.
 
 
27.01.2014