Yaddaşın möhkəmliyi

Tonqalların yandırılması kül buraxar,
Qollarına qüvvət gəlir, tökdüyün qanlar!
 
Dağlardan çöllərə dağ başı duman olar,
Torpağın alovlu atəş doğduğu yerdədır!
 
Olan zamanda məbədlərin göz yaşları,
Soyumuş işıqların düzgün vücudları...