Біла голубка, біла

Біла голубка, біла
В душу мою залетіла.
Звила собі кубельце
Прямо в моєму серці.
 
Біла голубка, біла,
Дай мені серце, мила,
Вірнеє і жертовне,
Віри й Любові повне.
 
Біла голубка, біла
Дай же мені тую силу,
Ту, що в тобі, білокрила.
У твоїх крилоньках, мила.
 
Біла голубка, біла,
В чому твоя така сила?
Ти ж така ніжна, тендітна,
Слава ж твоя кругосвітня.
 
Біла голубка, біла
Мені на долоню сіла,
Глянула прямо в очі,
Мов би сказати щось хоче.
 
Дай же мені, білокрила,
Дай же, голубонько мила,
Час і годиноньку знати,
Час той, коли відлітати.