Висняная калысковая.

     Висняная  калысковая.
 
                                                         Слова  П. Безъязычного.
 
Птушки  щибятали –
Ночьки  заважали.
Вечяры  празорыя  зусем.
Дёнки  мала  спали -
Мишку  захавали.
У  пастельку  хочитца  усем!
 
Трубы  муркатали,
Хмары  гуркатали,
За  вакном  смиетца  дробнай  бес.
Лампы  скрось  зазъяли,
Бесав  напужали -
Та  й  яни  пайшли  у  синяй  лес!
 
Кони  тапатали,
Гуси  гаргатали,
Дак  уладу  ночька  узяла.
Детачьки  пристали,
Плакать  пирястали.
Начявать  чясина  надыйшла.
 
Наш  ты  пилюсточяк,
Галинькай  тьвиточак –
Завсигда  уцэ  успаминай!
Каски  е  у  ночяк,
Дробнинькай  сыночяк,
Вочичьки  патрошку  заплющяй!