А кацапав - усюду шпынають.

        А  кацапав - усюду  шпынaють.
 
                                                                 Слова  П. Безъязычного.
 
А  кацапав - усюду  шпынaють,
Шо  на  полю  картоху  капають:
Дак  у  справдашних  панских  парятках –
Никали  ни  капатца  на  грятках!
 
Нат  кацапами  скрозь  насмихаютца:
Шо  пашыють – в  уто  й  напринаютца!
А  в  насправдашних  панских  симействах –
Ни  за  шо  ни  пражыть  биз  лакейства!
 
У  няволя  йим  гарна  жыветца –
Аж  народ  у  раманах  смиетца!
Дак  кацапам,  дли  йихних  ришэний
Ни  указ - ни  Талстой,  ни  Тургенев!
 
А  кацапы - утем  даканали,
Шо  худобу  у  хатя  дяржали!
Серидь  гною  жывуть  та  навозу –
Ни  пазбавитца  йим  ат  калхозу!
 
Як  кацапав  ад  грошав  пазбавить?
Йих  мусолють  яни  та  слюнявють!
Мулювали  за  працу  йим  галачьки,
Шоб  яни  працавали  за  палачьки!
 
Вось - кацапы  й  атцыль  ни  ваняють,
Экалогию  ни  разбуряють,
На  палях  кукургуза  ни  чахня,
Малаком  та  грашами - й  ни  пахня!
 
Щоп  кацапы  ускрозь  ни  смярдели –
Цэзий  з  ёдам  на  йих  налятели,
Шоб  на  полю  палынь  калыхалась,
Та  й  спамину  пра  йих  ни  засталась!