Марта говорить Фройду
Марта говорить Фройду: "Бешкетник Зіґ,
Ти своїм вченням мізки давно попі́к.
Скоро і сам довигадуєшся до ду́рки.
Усе на світі звів до бажань цюцю́рки.
Струдель свій крихітний збільшуєш підсвідомо,
Мені, як дружині, напевно це все відомо.
У фрау Грети он чоловік вівчар,
В старої Берти – досвідчений каменяр.
А коли хтось про тебе спитати хоче,
Ніяковіючи, мушу ховати очі.
Ти ж, бузувір, розтрубив по усіх газетах,
Що бачиш статеві органи у предметах.
Здається, теж той вірус твій підхопила:
Різала вчора морквину, і червоніла.»
Зиґмунд мрійливо мне у вустах сигару,
Говорить: «Марта, готуюсь до семінару.
Вчу бути хтивими. Це ж бо – моя робота.
Слухають! Аж заглядають мені до рота.
Били по па́льцях, як брав свою пу́цю в ру́цю,
Зараз радіють, коли маячню несу́ цю.
Ще й грошенята дають – це пошани знак -
Я ж бо професор тепер, а не маніяк.
Тож подивись чоловіку в розумні очі ці.
Я ж бо довів планеті: всі люди – збоченці!»
* ілюстрацію згенеровано нейромережею.