Одвічна самота великих міст

Одвічна самота великих міст

Аудиозапись

Одвічна самота великих міст:
Ти сам у натовпі – один, як голка в сіні.
Твої думки для тебе тільки цінні,
У юрмищі вони втрачають зміст.
Сценаріїв мільярди топчуть глобус:
Трагедії, комедії та фарс.
А ти бредеш – далекий, наче Марс.
У Марса хоча б Деймос є та Фобос.
Що в тебе є? Окрім блакитних мрій,
Окрім тендітних цих рожевих ске́лець.
Втомився ти від злив та від хурделиць,
Лихих подій та марних тих надій,
Що кожен день ведуть тебе в це місто,
Наче сопілка щуролова, й ти
Одно́го разу мусиш не піти,
Ніхто того і не помітить, звісно.
Як зранку ти помреш, вже до обіду
Тебе забудуть. Зникнуть, пропадуть
Всі твої мрії, доброта і лють.
Всі твої кроки не залишать слі́ду.