I loved you

I loved you: and perhaps this flame
Has not completely died away;
I'll never cause you harm again
And wish you happiness today.
 
I loved you silently without any hope of gain,
Being very shy sometimes, being jealous, feeling pain;
I loved you so sincere, tender, just the best I ever can,
Let God grant you: to be adored this way by any other man.
----
"Я вас любил: любовь еще, быть может,
В душе моей угасла не совсем;
Но пусть она вас больше не тревожит;
Я не хочу печалить вас ничем.
Я вас любил безмолвно, безнадежно,
То робостью, то ревностью томим;
Я вас любил так искренно, так нежно,
Как дай вам Бог любимой быть другим."