Радзiма

Радзiма

Аудиозапись

Праляцелі ў небе хмаркі,
Нібы ў казцы караблі,
Звёзды з iвай з пазаранку,
У госці к рэчцы забралi.
Плачуць Хросныя сяброўкі,
Зняўшы хусткi на пяску,
Свецяць золатам вясноукi,
У белых лiлiях. У раку
Клён каронай (з падарункам)
Пакланіўся і панік.
П'яны месяц ,як па струнке
Трапіў у омут и зацiх.
Больш няма на свеце раю,
Прад Радзiмай паклянусь.
Хай жыве адсюль ды краі,
І квітнея Беларусь.
 
Ефим Грубый