Ворон

Ворон
Весь світ я бачу з висоти ,
Усі деталі ловить око .
Тобі нікуди не піти ,
І не змінити пори року.

Колись я був таким, як ти ,
Колись снував посеред ночі.
Тепер прислужник у пітьми ,
Тепер у мене інші очі. 

Я тут , я поряд , десь у небі ,
На дереві або в траві .
Я неприємний зору леді ,
Але подобаюсь собі.

Я не помітний без бажання,
І не втечеш ти , хоч кричи.
Я вічний в’язень на засланнях …
Я – ворон на твоїм плечі.