Замурзані писки самотніх сумних вечорів

Замурзані писки самотніх сумних вечорів
Замурзані писки самотніх сумних вечорів
У вікнах моїх виникають, немов в галереї.
Хай їхні портрети позбавлені геть кольорів,
Та я їм читаю римовані ямби й хореї.
 
Печаль неозора окутує все навкруги,
Сідає докучливим вороном на підвіконня.
І ніч скоро Ротшильдом прийде збивати борги,
Заславши до мене колектора – себто безсоння.
 
Нарешті рішучість моя перейшла Рубікон,
Знов телефоную тобі, хоч і прірва між нами.
По колу я слухаю приспів «The show must go on»,
Котрий в тебе вже років десять слугує гудками.
 
Твій голос у слухавці вмить полікує нас, мов
Священна молитва, чи міфом овіяна мантра.
Я так сумував без нічних нескінченних розмов,
І в урвище нашого «вчора» летить наше «завтра».