Час та його тіні

Час та його тіні -
Айсберги тисячоліть,
Ніжне бузку цвітіння,
Осяйносхвальна мить ...
 
Мить, коли все стихає,
Мить, коли іскри знов
Тануть у чистім краї,
Линуть у суть основ.
 
Мить, коли тихо й марно
Зважити всі слова -
 
Мить непроста, безхмарна,
Чистомережив вад
 
Та необхідних прагнень
Стриманий знаннєпад.
 
* Мій авторський вірш за мотивами робіт Марселя Пруста та Дж.Джойса.