в нічному

в нічному
В нічним у луці Коника я марю про любов,
де у водицю коники пирнають стрімголов.
Де сум відпочиватиме під захистом краси
за трав'яними гратами перлистої роси.
Сполоханим, непроханим позаздрю почуттям,
і мед чортополоховий счастує до нестям.​​
Я осідлаю коника гнідого без сідла
і геть від долі стовпника я поженю коня.
Туди, де за фіранкою ясніють небеса
і в полум'ї світанковим кохання воскреса.
 
світлина: Архип Куїнджі. В нічному. 1905-1908