про український катехізис

про український катехізис
Перед Різдвом найдовша ніч,
і в Ірпіні і Віфлеємі
воли жують, волхви на стріч
життю несуть дари окремі.
Природа наче замира...
Ві сні народжуються мрії,
минає вчора і нова
епоха піднімає вії.
А в бліндажі горить свіча
із протитанкової гільзи.
А в Ірпіні не спить дівча.
І тихий сніг лежить на призьбі.
А завтра новий вічний бій
новий Христос задасть хурдизі
аби плече торкалось вій
і вишивався катехізис.
 
"Оксана" (Із повесті М.В.Гоголя "Нічь перед Різдвом"), Харитон Платонов, 1888