про три жертви, або правда, віра і любов

про три жертви, або правда, віра і любов
­На те і правда є, аби прийти повчасно,
коли вже клята лжа збирає бариші,
і чесне слово так залито рясно-рясно
шарами бруду скалоокої брехні.
 
На те і віра є, аби імла розтала,
і корабель пристав до нової землі,
і новий світ палав від блискітки кресала,
а мрії гинули у прирві веремій.
 
На те і є любов, аби журба співала,
аби одвічне "кру" і журавлі.
І невимовно, пошепки - "тобі, кохана?",
а відповідь лунала - "Люба? Ні..."
 
На те і є часи, щоби п′ясти і красти,
голгофа є і воскресіння, щоб
на свій вівтар устигнути завчасно
покласти віру, правду і любов.
 
світлина: Тетяна Яблонська, "Ворог наближається", 1944​